Italian kisojen jälkeen vietimme viikon Chamonixissa. Ohjelmassa oli kevyttä hiihtelyä ja muutamia juoksulenkkejä, joilla varmistettiin fyysinen ja henkinen palautuminen Italian kisoista. Chamonixissa oli onneksi Dolomiitteihin verrattuna mukavasti lunta.

Muutaman kevyen päivän jälkeen lähdettiin Jussin kanssa parin yön hiihtoreissulle jäätiköille. Vuoristomajat eivät olleet vielä auki, mutta vietimme yöt majojen talvipuolella. Saatiin hiihdellä omassa rauhassa kolme päivää. Pakkasta oli 10-20 astetta, mutta keli oli onneksi tyyni ja aurinko lämmitti päivisin. Lumi oli ylhäällä enimmäkseen tuulen pakkaamaa, ja meno hidasta painavan repun kanssa pääosin noin 3000m korkeudessa. Oli kuitenkin mukava päästä näkemään uusia paikkoja.

IMG_9524

Argentieren pohjoisseinämät olivat kohtuu kuivassa kunnossa

Ensimmäisen yön vietimme Argentieren majalla hiihdettyämme Tour Noirin jäätikön. Seuraavana päivänä kiipesimme Col du Chardonnetin kautta Sveitsin puolelle ja yöksi hiihdettiin Trientin majalle. Kolmannen päivän ohjelmassa oli katsastaa Aiguille Tourin Table-kurun kunto ja laskea alas Le Touriin. Ikävä kyllä kuru ei ollut vielä laskettavassa kunnossa.

IMG_9530

Col du Chardonnet taustalla

IMG_9532

IMG_9536

IMG_9557

Aamu Trientin majalla

IMG_9560

Chamonixin äkkijyrkät ja jylhät maisemat vaihtuivat viikon jälkeen hiljaiseen ja syrjäiseen Arechesiin. Kylä on kuuluisan Pierra Menta-vuorihiihtokisan koti. Vuorihiihtäjän näkökulmasta paikka on loistava; lähestymiset ovat helppoja ja maasto mukavan vaihtelevaa ja avointa. Seutu on kuulemma myös melko lumivarmaa. Ollaan lähdetty skinnaamaan suoraan kämpiltä melkein joka päivä. Lajin paikallisesta suosiosta kertoo kylältä lukuisiin suuntiin lähtevät nousuladut.

Tällekkään mäelle ei mennyt hissiä. Silti laskujälkiä näkyy melko määrä

Tällekkään mäelle ei mennyt hissiä. Silti laskujälkiä näkyy melko määrä

Keskiviikkona käytiin kisaamassa Milletin vertikaalikisa Courchevelissa. Saavuttiin tällä kertaa roimasti etuajassa paikalle jotta kerkiää lämmitellä. Jotain jäi kuitenkin kielimuurin takia ymmärtämättä, startti olikin aikaistettu reippaasti ja aikaa ei jäänytkään kuin 10min lämmittelyyn. Startti tapahtui väliaikalähtönä 10sek välein. Radalla oli pituutta 3,2km ja nousua 500m (530m+) ja laskua 20m.

(c) Courchevel Sports Outdoor

(c) Courchevel Sports Outdoor

Lähdin viimeisten joukossa radalle pikkusen käsijarru päällä olemattoman lämmittelyn johdosta. Hiihto tuntui kuitenkin yllättävän hyvältä ja vaihteita löytyi ihan eri malliin kuin Italian kisoista. Meno ei ollut vielä herkimmillään mutta oikealla suunnalla ollaan.

Hieman yllätyksekseni omalla hiihdolla (25min 38sek) irtosi kisan pitkän historian ensimmäinen suomalaisvoitto. Tärkeintä oli kuitenkin tunne siitä, että mono alkaa olla kohta syönnillään!

Seuraavan kerran kisataan tiistaina Meribelissä taas vertikaalin merkeissä.

IMG_9607

/joonas