Edellisestä kirjoituksesta onkin vierähtänyt aikaa jo tovi. Sukset on olleet jo 1,5 kuukautta kesävoiteissa ja kovasti mennään kohti kesän tavoitteita. Näistä tärkein onkin edessä jo reilun viikon päästä; polkujuoksun MM-kisat Italian Badia Pratagliassa. Matkana on 49km ja nousua kertyy +2700m. Juoksuharjoittelua ei ole kerinnyt kertyä vielä kun reilu kuukausi, mutta ohjalla on toistaiseksi paras vuorihiihtokausi, joten kunto on hyvällä mallilla.

Tammi-helmikuu meni kilpailessa Italian ja Ranskan Alpeilla erinäisissä vuorihiihtokilpailuissa. Alkukausi oli takkuista, mutta helmikuun puolella meno oli jo virkeää. Parhainta kulkua oli totuttuun tapaan vertikaalikilpailuissa ja muutama voittokin jäi käteen. Kisa-aikataulu oli tiukka; kymmenen kisaa kuuteen viikkoon, joista suurin osa korkealla vielä. Loppureissusta alkoi kuormitus jo näkymään eikä seuraaviin kisoihin kerinnyt palautua riittävän hyvin.

32061484903_7c95071548_o

©Remi Fabregue

Maaliskuu meni arkeen totutellessa ja pienen välikevennyksen kautta päästiin taas kohti talven viimeistä tavoitetta; Keb Classicia. Tämä pohjoismaiden vuorihiihtokilpailu hiihdetään kahden tai kolmen hengen joukkueissa kahtena peräkkäisenä kisapäivänä. Kilpailin yhdessä Jussi Nokelaisen kanssa ja pääsimme päättämään kauden upeissa maisemissa kilpailun voittoon.

©Robin Andersson/STF Kebnekaise

©Robin Andersson/STF Kebnekaise

Vietin talvikauden jälkeen viikon ylimenokautta ja siirryin pikkuhiljaa juoksun pariin. Alkuun työstettiin vähän juoksun sujuvuutta ja nopeutta sisään. Kilpailin sm-maastoissa 4km matkalla ja siellä juoksu oli rataan ja ajankohtaan nähden yllättävän hyvää. Viime lauantaina kilpailin Salpausselkä trailin 21km matkalla kenraaliharjoituksena MM-kisoja varten. Eilen oli viimeinen pitkä lenkki ja nyt on tärkeintä saada akut täyteen ja mies Italiaan. Tavoitteena on parantaa toissavuoden sijoitusta (43.).

 

Allekirjoittaneen löytää nykyään myös instagrammista: @joonas.kortelainen

34959834335_187e06548a_k

©Salpausselkä trailrun

/joonas